Testo della canzone Keliling Dunia (Altimet feat. The Kawan Band), tratta dall'album Amboi

Keliling Dunia - Altimet feat. The Kawan Band

Izinkan aku pergi berlari
Keliling dunia dua tiga kali
Jauh di mata dekat di hati
Blia tiba masa aku kembali

Aku berikrar aku berjanji
Bila tiba masa aku kembali
Teman-teman aku menjadi saksi
Bila tiba masa kami kembali

Pengurus kau tanya dah siap sedia
Aku tanya balik ke mana kita?
Nak kemas sweater atau selipar?
Kena ikut cuaca jangan main gila

Dia kata destinasi London Heathrow
Had bagasi tiga puluh kilo
Paling jauh aku pergi untuk GIG Show
Ringgit tukar USD semua pegang C notes

Mintak selfie kata pramugari
Boleh tapi masa makan bagi lebih nasi
Bismillah, jemput makan kawan-kawan
Sambil beralaskan awan menjadi sarapan

Mama mama doakan perjalanan
Kerjaya berjaya tiap kali kau tadah tangan
Doakan aku bawak balik banyak buah tangan
Doakan aku tak pegang buah buah larangan

Izinkan aku pergi berlari
Keliling dunia dua tiga kali
Jauh di mata dekat di hati
Bila tiba masa aku kembali

Aku berikrar aku berjanji
Bila tiba masa aku kembali
Teman-teman aku menjadi saksi
Bila tiba masa kami kembali

Sampai sana langgar pentas selamba
Mereka suka lagu walaupun tak faham bahasa
Lepas bergambar kita kongsi cerita
Lepas makan negeri dia kami teroka

Lepas two three kita ke kota seterusnya
Gambar menjadi memori tempat yang sebelumnya
Sambil tunggu masa kami berlawak seloka
Kau belah rindu dalam hati yang bergelora

Tiga belas jam atas kerusi dalam silinder
Diperbuat keluli lebih 10 kilometer
Terapung atas bumi aku rindu anjung
Walaupun rumah batu aku tetap gelar kampung

Mama mama doakan selamat sampai
Rindu periuk kamu ayam gulai masak cabai
Saya dah on the way kerja saya dah selesai
Bagi saya tidur kejap sebab mata pun dah acai

Izinkan aku pergi berlari
Keliling dunia dua tiga kali
Jauh di mata dekat di hati
Bila tiba masa aku kembali

Aku berikrar aku berjanji
Bila tiba masa aku kembali
Teman-teman aku menjadi saksi
Bila tiba masa kami kembali

Izinkan aku pergi berlari
Keliling dunia dua tiga kali
Jauh di mata dekat di hati
Bila tiba masa aku kembali

Aku berikrar aku berjanji
Bila tiba masa aku kembali
Teman-teman aku menjadi saksi
Bila tiba masa kami kembali



Credits
Writer(s): . Altimet, D Navigator
Lyrics powered by www.musixmatch.com

Link

Disclaimer: i testi sono forniti da Musixmatch.
Per richieste di variazioni o rimozioni è possibile contattare direttamente Musixmatch nel caso tu sia un artista o un publisher.

© 2022 Riproduzione riservata. Rockol.com S.r.l.
Policy uso immagini

Rockol

  • Utilizza solo immagini e fotografie rese disponibili a fini promozionali (“for press use”) da case discografiche, agenti di artisti e uffici stampa.
  • Usa le immagini per finalità di critica ed esercizio del diritto di cronaca, in modalità degradata conforme alle prescrizioni della legge sul diritto d'autore, utilizzate ad esclusivo corredo dei propri contenuti informativi.
  • Accetta solo fotografie non esclusive, destinate a utilizzo su testate e, in generale, quelle libere da diritti.
  • Pubblica immagini fotografiche dal vivo concesse in utilizzo da fotografi dei quali viene riportato il copyright.
  • È disponibile a corrispondere all'avente diritto un equo compenso in caso di pubblicazione di fotografie il cui autore sia, all'atto della pubblicazione, ignoto.

Segnalazioni

Vogliate segnalarci immediatamente la eventuali presenza di immagini non rientranti nelle fattispecie di cui sopra, per una nostra rapida valutazione e, ove confermato l’improprio utilizzo, per una immediata rimozione.