Rockol Awards 2021 - Vota!

Testo della canzone A (Altimet), tratta dall'album O

A - Altimet

Assalamualaikum, saya mama kepada Altimet
Altimet dilahirkan pada pukul 6:30 pagi Tarikh 5 haribulan 11, 1978

Zaman kanak-kanak saya memang best, tapi ada juga yang tak best
Aaa jodoh ibu bapa saya tu sampai saya lebih kurang 6-7 tahun je
Diorang berpisah dan dia satu benda

Yang sangat susah untuk saya hadapi ah

Hmm
Mereka gaduh lagi
Aku dalam gelap atas katil sakit hati
Harap mereka jadi OK esok pagi
Lupakan apa jadi, malam tadi
Tapi ini dah selalu sangat
Mungkin diorang tak tahan sebab aku budak jahat
Aku rasa anak derhaka jadi tuhan laknat
Aku dah jalad, rasa salah terpahat dalam otak
Aku penyebab keluarga aku rosak
Mental budak mentah, mana reti congak
Tak tahu kenapa diorang selalu marah-marah
Logik aku salah, telingaku menadah
Kata-kata keras yang mereka tuang
Takleh lupa, takleh buang
Bertekak ulang-ulang boleh dengar satu Subang
Ulang-ulang boleh dengar satu Subang
Aku rasa terperangkap jadi aku duduk di bucu
Rasa nak lari aku sembunyi dalam buku

Walaupun dah habis, aku rindu dulu-dulu
Dunia aku dah gila, realiti tiga suku

Aaa pada masa tu memang muzik menjadi kawan setia saya ah
Suka dia dengan suka dengar muzik mengikut saya, saya suka muzik.
Everyday when I wake up, I turn on the, the radio
I must have music all the time. I love music, I love music
I like jazz, I like R&B, I always give my blessing
I believe whatever my children like, I have to give them blessing
You must give them support, you know its their life
They decide what they want, because I know you know, music is in me
My friends said "Kuah dah tumpah kat mana?
Engkau kan suka muzik?
Mestilah anak kau ikut!" So I said "Yeah betul jugak eh?"



Credits
Writer(s): Glazed Baguette
Lyrics powered by www.musixmatch.com

Link

Disclaimer: i testi sono forniti da Musixmatch.
Per richieste di variazioni o rimozioni è possibile contattare direttamente Musixmatch nel caso tu sia un artista o un publisher.

© 2021 Riproduzione riservata. Rockol.com S.r.l.
Policy uso immagini

Rockol

  • Utilizza solo immagini e fotografie rese disponibili a fini promozionali (“for press use”) da case discografiche, agenti di artisti e uffici stampa.
  • Usa le immagini per finalità di critica ed esercizio del diritto di cronaca, in modalità degradata conforme alle prescrizioni della legge sul diritto d'autore, utilizzate ad esclusivo corredo dei propri contenuti informativi.
  • Accetta solo fotografie non esclusive, destinate a utilizzo su testate e, in generale, quelle libere da diritti.
  • Pubblica immagini fotografiche dal vivo concesse in utilizzo da fotografi dei quali viene riportato il copyright.
  • È disponibile a corrispondere all'avente diritto un equo compenso in caso di pubblicazione di fotografie il cui autore sia, all'atto della pubblicazione, ignoto.

Segnalazioni

Vogliate segnalarci immediatamente la eventuali presenza di immagini non rientranti nelle fattispecie di cui sopra, per una nostra rapida valutazione e, ove confermato l’improprio utilizzo, per una immediata rimozione.